Bedste fastspolehjul: Her er de 6 bedste fastspolehjul i 2021

Det bedste fastspolehjul passer godt til netop din hånd. De fleste fastspolehjul kan benyttes af både den garvede fisker og nybegynderen. Selvsamme fiskehjul går også under navnet spinnehjul, da de ofte bruges til spinnefiskeri. Typen af fiskehjul kan anvendes til mange fiskeformer, herunder bl.a. medefiskeri, surfcasting, havfiskeri/pirkefiskeri, jerkbaitfiskeri m.m. Her i denne fastspolehjul guide finder du de mest populære hjul netop nu!

Daiwa Legalis LT fastspolehjul

Konklusion: Her er det bedste fastspolehjul 🥇

Daiwa Legalis LT fastspolehjul er udvalgt af Christoffer, som det bedste fastspolehjul i maj 2021.

Bedste
Af Lystfisker
Priser er opdateret i dag søndag d. 9 maj 2021. Indholdet er opdateret lørdag d. 20. februar 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 1. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilket fastspolehjul er bedst i test?

1. Daiwa Legalis LT fastspolehjul - BEDST I TEST 🥇

Daiwa Legalis LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

Den nye serie af Legails LT spinnehjul fra Daiwa er designet med et letvægts hjulhus og rotor. Ved at bruge det nye DS5 karbonfiber materiale, der er væstentligt stærkere en komventionel ABS, gøres hjulet lettere men mere robust. Den kraftige Robuste Digi... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

  • Stærkt og let fastspolehjul
  • Hjul til rimelig pris

2. Daiwa 20 Fuego LT fastspolehjul

Daiwa 20 Fuego LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

Opgraderet version af de populære Fuego hjul fra Daiwa, designet med et letvægtshjulhus og rotor. Ved at bruge et nyt ”kombi” materiale kaldet Zaion V, er den nye Fuego LT blevet væsentligt stærkere og enkelte af størrelserne er blevet lettere end for... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

  • Let og kraftigt hjul
  • fastspolehjul med lang holdbarhed

3. Okuma Ceymar XTR fastspolehjul

Okuma Ceymar XTR fastspolehjul

Okuma fastspolehjul

Rigtigt fornuftigt hjul med bag bremse. Leveres med 2 spoler i aluminium. 7 kuglelejer og 1 rulleleje. CXTR 30 - 5,0:1 - 150 m 0,25 mm - 232 gr CXTR 40 - 5,0:1 - 170 m 0,30 mm - 283 gr... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi fastspolehjul

Nyt fastspolehjul fra Japanske Ryobi. Zauber GT er designet med hjulhus i aluminium, rotor i kulfiber-komposit NCRT, højkvalitets japanske rustfri kuglelejer, gear og drev, som giver en jævn gang og godt lineoplæg. RYOBI-kulfiber bremsesystemet er vand o... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Abu Revo 3 MGX fastspolehjul

Abu Revo 3 MGX fastspolehjul

Abu Garcia fastspolehjul

.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

6. Shimano Stradic CI4+ FB fastspolehjul

Shimano Stradic CI4+ FB fastspolehjul

Shimano fastspolehjul

Shimano Stradic CI4+ FB er en opdatering af Stradic CI4+ FA og er udstyret med de allerbedste features og nyeste design. Ultra light Magnumlite CI4+ rotor giver en super glat rotation. Med X-Ship gearing og 6 kuglelejer plus et Shimano rulleleje har Strad... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Til spinnefiskeri anvender langt de fleste lystfiskere et fastspolehjul

Spinnefiskeri er super populært og mange nyder, at bruge deres fritid med at se, om de er heldige at få noget på krogen.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, at erhverve sig den basale viden der skal til for, at købe det bedste fastspolehjul eller spinnehjul som det også kaldes. I hvert fald hvis du er uerfaren på området eller det er mange år siden, du sidst har købt et spinnehjul.

Vi har i denne gennemgang fundet eksempler på de bedste fastspolehjul, der er på markedet her og nu.

Vi har valgt spinnehjul i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver pengepung og vi har tydeligt gjort opmærksom på de enkelte modellers fordele og ulemper.

Så om du er på udkig efter et fastspolehjul til laksefiskeri, pirkefiskeri eller kystfiskeri, så er vi sikker på, at du kan finde et egnet fiskehjul blandt vores anbefalinger.

Overvejelser der er værd at gøre sig når du køber fastspolehjul

Det er super ærgerligt at lave fejlkøb. Det giver frustration og ærgrelse og er ofte spild af penge

Vi gennemgår derfor nogle af de vigtigste ting, som du bør have med i dine overvejelser, når du skal købe det bedste fastspolehjul til dine behov og din økonomi.

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvad du primært gerne vil bruge dit fastspolehjul til.

Der er nemlig stor forskel på, hvilken fiskehjul størrelse du skal have afhængigt af, om du fisker med spinner eller jigs på lette liner eller om du er til surfcasting og pirkefiskeri.

Fiskehjul til Put & Take søer

Hvis du er på udkig efter et fiskehjul, som du kan hygge dig med ved den lokale put & take sø, så er der ikke nogen grund til at gå efter testens dyreste eller største fastspolehjul.

Mindre kan som oftest sagtens gøre det. Det kommer selvfølgelig an på hvilke størrelse fisk, du gerne vil have på krogen.

De fiskekyndige vurdere, at et fiskehjul med en størrelse omkring 2500 - 3000 er anvendelig til det mest lette fiskeri som fiskeri i Put & Take søer, UL fiskeri og fiskeri med spinnere eller jigs.

Fiskehjul til kystfiskeri

Fastspolehjulet er et rigtig godt fiskehjul til kystfiskeri fordi fastspolehjulet er perfekt til de lange kast.

Hvis du foretrækker kystfiskeri, så skal du vælge et fiskehjulstørrelse på minimum 3000.

Mindre fiskehjul vil ikke have plads til den tykkelse snøre som er nødvendigt til denne slags fiskeri.

Fiskehjul til havfiskeri

Hvis du drømmer om havfiskeri, så er det optimale fiskehjul et multihjul. Det betyder dog ikke, at du ikke kan benytte dit fastspolehjul til havfiskeri.

Du kan sagtens benytte et fastspolehjul til havfiskeri, med mindre du gerne vil fiske med meget tunge pirke på dybt vand.

Det kræver blot, at du vælger et fastspolehjul i den rette størrelse og et fastspolehjul, der kan tåle saltvand.

Med et spinnehjulstørrelse 5000+ kan du have stor succes med dit havfiskeri.

Et fastspolehjul af denne størrelse er samtidig super velegnet til surfcasting, pirke fiskeri og tungt medefiskeri.

OBS: Vær opmærksom på at der er forskel på hvor lydsvage fastspolehjul er. For nogen ødelægger et højlydt fiskehjul fornøjelsen med fiskeriet.

Hvilken betydning har fastspolehjulets størrelse?

Når du skal vælge det bedste fastspolehjul til dine behov, så er størrelsen på fastspolehjulet et af de vigtigste parametre.

Størrelsen på dit spinnehjul har nemlig afgørende betydning for hvilke slags fiskeri, det egner sig til.

Du vil typiske kunne vælge spinnehjulsstørrelse mellem 1000 og 5000.

Her kan du se hvad de enkelte størrelser fastspolehjul egner sig bedst til:

  • Fastspolehjul 1000 egner sig til UL fiskeri, altså mindre stænger og tyndere liner
  • Fastspolehjul 2000 er velegnet til fiskeri med spinnere og jigs ved sø og kyst
  • Fastspolehjul 3000 kan benyttes til både Put & Take og til kystfiskeri
  • Fastspolehjul 4000 kan hjælpe dig med at få en laks eller en gedde på krogen
  • Fastspolehjul 5000 egner sig både til karpefiskeri, let surfcasting og tungt medefiskeri
  • Fastspolehjul med en størrelse over 5000 er velegnet til havfiskeri, surfcasting og pirke fiskeri

NB: Et fastspolehjul til saltvand har et forseglet hus der forhindre saltvand og snavs i at trænge ind i de indre dele.

Fiskehjul med forbremse eller bagbremse?

Når du skal vælge dit næste fastspolehjul, så skal du gøre op med dig selv, om du foretrækker et fastspolehjul med forbremse eller et med bagbremse.

Bremsen på dit spinnehjul er ekstrem vigtig. Det er bremsen, der bestemmer hvor hårdt, du skal trække for at få linen af spolen.

De fleste foretrækker at have bremsen foran / ovenpå fastspolehjulet, hvor den udbredte mening er, at bremsen er mere fintfølende.

Selve bremse armen er også større på de modeller, hvor den sidder foran på spinnehjulet.

Når der også bliver lavet fastspolehjul, hvor bremsen sidder bagtil, så er det fordi, at der stadig er en del, der synes, at bremsen er lettere tilgængelig, når den sidder der.

Har antallet af kuglelejer en indikator for kvaliteten?

Kuglelejerne i fastspolehjulet er dem, der gør, at gear og andre dele i fiskehjulet kan køre gnidningsløst og blødt.

Som udgangspunkt kan man godt sige, at antallet af kuglelejer er en indikator for kvaliteten.

Eksperterne siger, at man som tommelfingerregel altid bør vælge et spinnehjul med minimum 5 kuglelejer.

Til sammenligning kan vi fortælle, at helt billige spinnehjul typisk kun har 1 kugleleje, hvorimod de helt dyre fiskehjul fra top brands som Shimano og Daiwa kan have helt op til 13 kuglelejer.

Du bør du altid handle med din fornuft. Der findes rigtig mange fiskehjul der er produceret i Kina, der har et rigtig flot ydre, men indmaden er ikke værd at tale om.

I et sådan tilfælde er antallet af kuglelejer ingen indikation på kvalitet.

Hvilken betydning har fastspolehjulets gear?

Et fiskehjul har gear ligesom en cykel. Når man taler om gearing på et spinnehjul, så taler man om, hvor mange gange bøjlen drejer rundt om spolen, når du drejer håndtaget én gang.

Modsat på en cykel, så har et fiskehjul kun ét gear. Så det er altså noget, du skal forholde dig til INDEN du foretager dit køb.

Som oftest er gearingen angivet som for eksempel “Gearing 5:1”. Det betyder i dette tilfælde, at spolen vil dreje 5 omgange,hver gang du drejer håndtaget én gang.

Så jo højere tallet er, jo hurtigere kan du spinne linen ind. Et højt geartal er specielt vigtigt ved havfiskeri på store dybder.

Her hos Pralhalsen håber vi at vi har gjort dig klogere på fastspolehjul og hvad du skal være opmærksom på når du skal købe en ny model.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 6 fastspolehjul, har Christoffer valgt Daiwa Legalis LT , som det bedste fastspolehjul i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 5 andre populære fastspolehjul, herunder bl.a. Daiwa 20 Fuego LT, Okuma Ceymar XTR, Ryobi Zauber GT & Abu Revo 3 MGX... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Bedøm denne artikel
25 stemmer, gennemsnit: 4.7 / 5

Læs også...

Af Christoffer, lystfisker

Det bedste multihjul ligger godt i fiskerens hænder. Fiskehjulet multihjul er ofte anvendt i forbindelse med...

Af Christoffer, lystfisker

Historien bag de bedste Abu Garcia Ambassadeur multihjul går helt tilbage til år 1972. Her så de første fiskehjul i...

Af Christoffer, lystfisker

Det bedste lavprofil multihjul giver den absolut bedste (- og hurtigste) reaktionstid på en krogning - hvis man...