Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste fastspolehjul: Se de 8 udvalgte spinnehjul til fiskeri i 2021

Bedste fastspolehjul: Se de 8 udvalgte spinnehjul til fiskeri i 2021

Det bedste fastspolehjul passer godt til netop din hånd. De fleste fastspolehjul kan benyttes af både den garvede fisker og nybegynderen. Selvsamme fiskehjul går også under navnet spinnehjul, da de ofte bruges til spinnefiskeri. Typen af fiskehjul kan anvendes til mange fiskeformer, herunder bl.a. medefiskeri, surfcasting, havfiskeri/pirkefiskeri, jerkbaitfiskeri m.m. Her i denne fastspolehjul guide finder du de mest populære hjul netop nu!

Af Pralhalsens stifter & lystfisker
Priser er opdateret i dag søndag d. 28 november 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet søndag d. 1. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Konklusion: Her er det bedste fastspolehjul

Ryobi Zauber GT fastspolehjul er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som det bedste fastspolehjul i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af fastspolehjul

Med det bedste fastspolehjul forbedre du dine chancer for at få den helt store fisk på krogen. Og livet som lystfisker bliver endnu mere spændende.

Jeg kigger nærmere på det bedste fastspolehjul på markedet for at gøre det lettere for dig at vælge det helt rigtige fastspolehjul til dig og dit yndlings fiskeri.

Har du ikke allerede styr på hvad fastspolehjulets størrelse har for dit fiskeri og hvad du ellers skal være opmærksom på, når du køber fastspolehjul. Så klæder jeg dig godt på efter anmeldelserne af de mest interessante fastspolehjul.

Dét bør du holde fokus på når du køber fastspolehjul

  1. Vælg den rette fastspolehjul størrelse - Størrelsen på dit spinnehjul har stor betydning for, hvilket slags fiskeri spinnehjulet er velegnet til. Et fastspolehjul 3000 er for eksempel velegnet til kystfiskeri, hvorimod du skal bruge fastspolehjul 5000+, hvis du vil på havfiskeri.
  2. Forbremse eller bagbremse? - Du kan få fastspolehjul eller spinnehjul, som det også kaldes, med både for- og bagbremse. Det mest almindelige er en forbremse. Hvad der er bedst er en smagssag.
  3. Fokuser på antallet af kuglelejer - Antallet af kuglelejer er en god indikator for kvaliteten af fastspolehjulet. Du bør stile efter et fastspolehjul med minimum 5 kuglelejer og meget gerne flere.

Hvilket fastspolehjul er bedst i test?

1. Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi Zauber GT fastspolehjul

Ryobi fastspolehjul

Nyt fastspolehjul fra Japanske Ryobi. Zauber GT er designet med hjulhus i aluminium, rotor i kulfiber-komposit NCRT, højkvalitets japanske rustfri kuglelejer, gear og drev, som giver en jævn gang og godt lineoplæg. RYOBI-kulfiber bremsesystemet er vand o... Læs mere hos

2. Shimano Stradic FL fastspolehjul

Shimano Stradic FL fastspolehjul

Shimano fastspolehjul

Stradic FL er den seneste version, i den populære Stradic serie, som har været anvendt på de skandinaviske kyster i årevis. Denne nye version er selvfølgelig udstyret med shimanos fantastiske features, der er pakket ind i et flot design. MicroModule II og... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Daiwa 20 Legalis LT fastspolehjul

Daiwa 20 Legalis LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

Den nye 20Legails LT spinnehjul fra Daiwa er designet med et letvægtshjulhus og rotor. Ved at bruge det nye Zaion V kombi-materiale de væsentligt stærkere, lettere og mere robust en den tidligere Leaglis LT. Den robuste Digigear konstruktion, giver størr... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Penn Battle III fastspolehjul

Penn Battle III fastspolehjul

Penn fastspolehjul

Det nye Penn Battle III er stærkere, mere holdbart og har en mere jævn gang end tidligere. Kombinationen af Penn's Full Metal Body, CNC Gear teknologi og HT-100 bremse giver et ekstremt robust hjul, der kan klare de fleste ekstreme fiske situationer. Penn... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Penn Sargus II fastspolehjul

Penn Sargus II fastspolehjul

Penn fastspolehjul

Nyeste model af den super populære Sargus serie med aluminiums spole og hjulhus. Hjulet har 5 kuglelejer og 1 rulleleje. Serien er meget populær grundet den høje udveksling. Penn Sargus II er et robust og slidstærkt hjul, der er designet til brug omkring... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

6. Daiwa Exist LT fastspolehjul

Daiwa Exist LT fastspolehjul

Daiwa fastspolehjul

60års innovation samlet i et hjul. Daiwa'a nye flagskib er intet mindre end super lækkert. 30% ekstraforskærket ATD bremse. 12 CRBB kuglelejer hvoraf de 2 af dem er Mag Sealed. Hjulet har Monocoque hjulhus i magnesium og Zaion kulfiber Air Rotor. Ultralet... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

7. Ryobi Verum II fastspolehjul

Ryobi Verum II fastspolehjul

Ryobi fastspolehjul

VERUM II er en let hjulserie med front bremse, hvor en stor del af komponenterne er produceret af RYOBI‘s eksklusive karbon fiber materiale NCRT. Det er designet med titanium aksel, vandtæt karbon bremse, 5 rustfri kuglelejer inklusiv 2 japanske lejer,... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

8. Shimano Nasci fastspolehjul

Shimano Nasci fastspolehjul

Shimano fastspolehjul

NASCI hjulet, er en nyt robust spinnehjul fra Shimano, med fantastisk holdbarhed i sin prisklasse. Fremstillet med forbedret bremse, X-Ship og det nye HGN Gearing. Det første Shimano hjul i P4-segmentet med Hagane komponenter og teknologi, som allerede e... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Til spinnefiskeri anvender langt de fleste lystfiskere et fastspolehjul

Spinnefiskeri er super populært og mange nyder, at bruge deres fritid med at se, om de er heldige at få noget på krogen.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, at erhverve sig den basale viden der skal til for, at købe det bedste fastspolehjul eller spinnehjul som det også kaldes. I hvert fald hvis du er uerfaren på området eller det er mange år siden, du sidst har købt et spinnehjul.

Vi har i denne gennemgang fundet eksempler på de bedste fastspolehjul, der er på markedet her og nu.

Vi har valgt spinnehjul i forskellige prisklasser, så der er noget for enhver pengepung og vi har tydeligt gjort opmærksom på de enkelte modellers fordele og ulemper.

Så om du er på udkig efter et fastspolehjul til laksefiskeri, pirkefiskeri eller kystfiskeri, så er vi sikker på, at du kan finde et egnet fiskehjul blandt vores anbefalinger.

Overvejelser der er værd at gøre sig når du køber fastspolehjul

Det er super ærgerligt at lave fejlkøb. Det giver frustration og ærgrelse og er ofte spild af penge

Vi gennemgår derfor nogle af de vigtigste ting, som du bør have med i dine overvejelser, når du skal købe det bedste fastspolehjul til dine behov og din økonomi.

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvad du primært gerne vil bruge dit fastspolehjul til.

Der er nemlig stor forskel på, hvilken fiskehjul størrelse du skal have afhængigt af, om du fisker med spinner eller jigs på lette liner eller om du er til surfcasting og pirkefiskeri.

Fiskehjul til Put & Take søer

Hvis du er på udkig efter et fiskehjul, som du kan hygge dig med ved den lokale put & take sø, så er der ikke nogen grund til at gå efter testens dyreste eller største fastspolehjul.

Mindre kan som oftest sagtens gøre det. Det kommer selvfølgelig an på hvilke størrelse fisk, du gerne vil have på krogen.

De fiskekyndige vurdere, at et fiskehjul med en størrelse omkring 2500 - 3000 er anvendelig til det mest lette fiskeri som fiskeri i Put & Take søer, UL fiskeri og fiskeri med spinnere eller jigs.

Fiskehjul til kystfiskeri

Fastspolehjulet er et rigtig godt fiskehjul til kystfiskeri fordi fastspolehjulet er perfekt til de lange kast.

Hvis du foretrækker kystfiskeri, så skal du vælge et fiskehjulstørrelse på minimum 3000.

Mindre fiskehjul vil ikke have plads til den tykkelse snøre som er nødvendigt til denne slags fiskeri.

Fiskehjul til havfiskeri

Hvis du drømmer om havfiskeri, så er det optimale fiskehjul et multihjul. Det betyder dog ikke, at du ikke kan benytte dit fastspolehjul til havfiskeri.

Du kan sagtens benytte et fastspolehjul til havfiskeri, med mindre du gerne vil fiske med meget tunge pirke på dybt vand.

Det kræver blot, at du vælger et fastspolehjul i den rette størrelse og et fastspolehjul, der kan tåle saltvand.

Med et spinnehjulstørrelse 5000+ kan du have stor succes med dit havfiskeri.

Et fastspolehjul af denne størrelse er samtidig super velegnet til surfcasting, pirke fiskeri og tungt medefiskeri.

OBS: Vær opmærksom på at der er forskel på hvor lydsvage fastspolehjul er. For nogen ødelægger et højlydt fiskehjul fornøjelsen med fiskeriet.

Hvilken betydning har fastspolehjulets størrelse?

Når du skal vælge det bedste fastspolehjul til dine behov, så er størrelsen på fastspolehjulet et af de vigtigste parametre.

Størrelsen på dit spinnehjul har nemlig afgørende betydning for hvilke slags fiskeri, det egner sig til.

Du vil typiske kunne vælge spinnehjulsstørrelse mellem 1000 og 5000.

Her kan du se hvad de enkelte størrelser fastspolehjul egner sig bedst til:

  • Fastspolehjul 1000 egner sig til UL fiskeri, altså mindre stænger og tyndere liner
  • Fastspolehjul 2000 er velegnet til fiskeri med spinnere og jigs ved sø og kyst
  • Fastspolehjul 3000 kan benyttes til både Put & Take og til kystfiskeri
  • Fastspolehjul 4000 kan hjælpe dig med at få en laks eller en gedde på krogen
  • Fastspolehjul 5000 egner sig både til karpefiskeri, let surfcasting og tungt medefiskeri
  • Fastspolehjul med en størrelse over 5000 er velegnet til havfiskeri, surfcasting og pirke fiskeri

NB: Et fastspolehjul til saltvand har et forseglet hus der forhindre saltvand og snavs i at trænge ind i de indre dele.

Fiskehjul med forbremse eller bagbremse?

Når du skal vælge dit næste fastspolehjul, så skal du gøre op med dig selv, om du foretrækker et fastspolehjul med forbremse eller et med bagbremse.

Bremsen på dit spinnehjul er ekstrem vigtig. Det er bremsen, der bestemmer hvor hårdt, du skal trække for at få linen af spolen.

De fleste foretrækker at have bremsen foran / ovenpå fastspolehjulet, hvor den udbredte mening er, at bremsen er mere fintfølende.

Selve bremse armen er også større på de modeller, hvor den sidder foran på spinnehjulet.

Når der også bliver lavet fastspolehjul, hvor bremsen sidder bagtil, så er det fordi, at der stadig er en del, der synes, at bremsen er lettere tilgængelig, når den sidder der.

Har antallet af kuglelejer en indikator for kvaliteten?

Kuglelejerne i fastspolehjulet er dem, der gør, at gear og andre dele i fiskehjulet kan køre gnidningsløst og blødt.

Som udgangspunkt kan man godt sige, at antallet af kuglelejer er en indikator for kvaliteten.

Eksperterne siger, at man som tommelfingerregel altid bør vælge et spinnehjul med minimum 5 kuglelejer.

Til sammenligning kan vi fortælle, at helt billige spinnehjul typisk kun har 1 kugleleje, hvorimod de helt dyre fiskehjul fra top brands som Shimano og Daiwa kan have helt op til 13 kuglelejer.

Du bør du altid handle med din fornuft. Der findes rigtig mange fiskehjul der er produceret i Kina, der har et rigtig flot ydre, men indmaden er ikke værd at tale om.

I et sådan tilfælde er antallet af kuglelejer ingen indikation på kvalitet.

Hvilken betydning har fastspolehjulets gear?

Et fiskehjul har gear ligesom en cykel. Når man taler om gearing på et spinnehjul, så taler man om, hvor mange gange bøjlen drejer rundt om spolen, når du drejer håndtaget én gang.

Modsat på en cykel, så har et fiskehjul kun ét gear. Så det er altså noget, du skal forholde dig til INDEN du foretager dit køb.

Som oftest er gearingen angivet som for eksempel “Gearing 5:1”. Det betyder i dette tilfælde, at spolen vil dreje 5 omgange,hver gang du drejer håndtaget én gang.

Så jo højere tallet er, jo hurtigere kan du spinne linen ind. Et højt geartal er specielt vigtigt ved havfiskeri på store dybder.

Her hos Pralhalsen håber vi at vi har gjort dig klogere på fastspolehjul og hvad du skal være opmærksom på når du skal købe en ny model.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 8 fastspolehjul, har Christoffer Steenbeck valgt Ryobi Zauber GT fastspolehjul, som det bedste fastspolehjul i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 7 andre populære fastspolehjul, herunder bl.a. Shimano Stradic FL, Daiwa 20 Legalis LT, Penn Battle III & Penn Sargus II... klik her for at se de resterende!

5 ofte stillede spørgsmål om fastspolehjul

Kan alle fiske med et fastspolehjul?

Ja, alle kan lære at fiske med et fastspolehjul med en smule øvelse.

Hvor mange gear har et fastspolehjul?

Et fastspolehjul har kun ét gear. Jo højere gearing du vælger, jo hurtigere kan du spinne linen ind.

Hvad er forskellen på et fastspolehjul og et spinnehjul?

Der er ingen forskel på et fastspolehjul og et spinnehjul - det er to ord for det samme.

Er mange kuglelejer i et fastspolehjul altid et tegn på kvalitet?

Nej, ikke altid. Men antallet af kuglelejer er generelt en god indikator på god kvalitet.

Egner et fastspolehjul sig til alt fiskeri?

Ja, et fastspolehjul kan bruges til praktisk talt alt fiskeri, hvis du blot vælger et fastspolehjul i den rette størrelse til det ønskede fiskeri.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Shimano Stradic CI4+ FB og Ryobi Slam UL HS.

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af • Pralhalsens stifter & lystfisker
Skriv til Christoffer Steenbeck

Christoffer er lystfiskeren der aldrig går ned på godt fiskegrej!

Bedøm denne artikel
26 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5