Black Weekend - Se alle de bedste tilbud på produkter, vi allerede elsker og anbefaler! Black Weekend - Se alle de bedste tilbud ❯
Bedste fishfinder: Se de 5 udvalgte fishfinders med ekkolod i 2021

Bedste fishfinder: Se de 5 udvalgte fishfinders med ekkolod i 2021

En fishfinder er sladrehanken der kan fortælle om der er fisk under båden. Det er trods alt sjovere at fiske når man får bid. Her i vores store guide finder du de bedste fishfinders på markedet netop nu. Vi har fundet modeller med app-styring og dem med display. Vi håber at kunne inspirere dig til en succesfuld fisketur!

Af Pralhalsens stifter & lystfisker
Priser er opdateret i dag søndag d. 28 november 2021. Indholdet er opdateret torsdag d. 18. november 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 2. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Deeper Fishfinder Start fishfinder

Konklusion: Her er den bedste fishfinder

Deeper Fishfinder Start fishfinder er udvalgt af Christoffer Steenbeck, som den bedste fishfinder i november 2021.

Bedste

Købsguide

Købsguide til valg af fishfinder

Med en fishfinder i topkvalitet bliver det meget sjovere at fiske, fordi du pludselig har en “spion” under vandet som fortæller dig, hvor fiskene er. Fishfinders henvender sig ikke kun til professionelle fiskere, men også den almindelig lystfisker.

Via en LCD skærm kan du se, hvad lydbølgerne finder på deres vej gennem vandet. Du vil kunne se om der er tale om enkelte fisk eller hele stimer og du vil også få en indikation på størrelsen af fiskene. Du kan altså se forskel på en sild og en haj.

Jeg har fundet de bedste fishfinders frem. Dem som har begejstret både anmeldere, eksperter og lystfiskere mest. Det indsnævre udvalget en smule for dig og gør det lettere at finde den helt rigtige fishfinder til dig og dine behov.

3 ting du bør have med i dine overvejelser når du køber en fishfinder

 1. Vælg en god LCD skærm - Det er super vigtigt, at du vælger en model, der har en god skærm. Både når det drejer sig om størrelsen men også om opløsningen. Mest optimalt er det, hvis du vælger en skærm, der også kan lave gråtoner, da det gør kontrasterne tydeligst.
 2. En god fishfinder har 2 lydbølgeretninger - Når du bruger en fishfinder, så vil du gerne undersøge et stort område af gangen, derfor bør du vælge en model, der har 2 lydbølgeretninger, så du både får et lodret og et vandret scan.
 3. God transmissions kraft er afgørende - En god transmissions kraft er afgørende, specielt hvis du fisker på uklart eller lavt vand. Du bør vælge en model med en transmissions kraft på mellem 500 og 4000 watt.

Hvilken fishfinder er bedst i test?

1. Deeper Fishfinder Start fishfinder

Deeper Fishfinder Start fishfinder

Deeper fishfinder

Find fiskene hurtigt og effektivt med Deepers bærbare, trådløs fishfinder, der anvender smart teknologi med Wi-Fi-forbindelse. Ingen mobil data eller internet kræves. Deeper genererer sit eget Wi-Fi-signal, når som helst og hvor som helst. Den brugervenl... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

2. Garmin Striker Plus 4 fishfinder

Garmin Striker Plus 4 fishfinder

Garmin fishfinder

STRIKER™ Plus 4 Fishfinder med et tydeligt 4.3" display og indbygget GPS har CHIRP ekkolod, der giver krystalklare billeder og Quickdraw Contours korttegningssoftware, der kan gemme op til 800.000 hektars indhold med 1-fods konturer. Med den indbyggede... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Deeper Sonar Pro fishfinder

Deeper Sonar Pro fishfinder

Deeper fishfinder

Deeper Smart Fish Finder Sonar Pro er designet til fiskeren, som ønsker øget rækkevidde og scanningsdybde, samt kortlægnings mulighed. Med den brugervenlige Deeper app kan du skabe dine egne søkort med hjælp af din enheds GPS, der automatisk gemmes under... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Deeper Sonar Pro+ fishfinder

Deeper Sonar Pro+ fishfinder

Deeper fishfinder

Deeper Pro+ kan anvendes fra land, eller monteres fra båd, kajak, flydering - et detaljeret ekkolod der gør det nemt og enkelt at loklisere fisk samt skabe dybdekort over favorit pladser og søer. Pro+ modellen er designet med indbygget GPS, og en wifi-for... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

5. Humminbird Helix 5X Chirp SI GPS G2 fishfinder

Humminbird Helix 5X Chirp SI GPS G2 fishfinder

Humminbird fishfinder

HELIX 5 CHIRP SI GPS G2 med det nye bruger interface og menu-system. Her en brillant 800H x 480V, 5" 256 farvet skærm med baggrundsbelysning, CHIRP Side Imaging/ Down Imaging og DualBeam PLUS sonar med 4000 watts PTP og 500 watts RMS. Indbygget GPS og s... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Få mere kontrol over dit fiskeheld med en fishfinder

Med en fishfinder har du pludselig helt nye kort på hånden, når det drejer sig om at få en fisk på krogen. Men en fishfinder har du nemlig mulighed for at orientere dig under vandoverfladen. Du kan hurtigt aflæse, om der er fisk i området, i hvilken dybde de befinder sig og om der er tale om enkeltstående fisk eller stimer.

Fishfinders er de seneste år blevet mere overkommelige i pris og derfor er interessen for dem også vokset enormt. I dag er fishfinders ikke længere forbeholdt professionelle fiskere eller lystfiskere med et kæmpe budget. I dag er en fishfinder for alle.

Den store efterspørgsel betyder også, at der er mange modeller, du kan vælge mellem. Det kan gøre det vanskeligt at træffe en beslutning.

Vi vil gerne hjælpe dig på vej og derfor har vi allerede gennemgået de absolut bedste fishfinders på markedet. Og læser du med videre, så gennemgår vi alt, hvad der er værd at vide om fishfinders. Den viden vil gøre, at du let kan udvælge hvilken af de anbefalede fishfinders, der er den perfekte til dig og dine behov.

Hvad er en fishfinder?

En fishfinder er dine øjne under vandet. En fishfinder er det samme som et ekkolod eller en sonar.

En fishfinder udsender nogle elektriske impulser, der kommer fra skærmenhenden / displayet og som siden omdannes i tranduceren, så de bliver til en lydbølge, der sendes gennem vandet.

Når lydbølgen rammer objekter i vandet - som fisk - så sendes signalet / ekkoet tilbage til transduceren, som igen konvertere det tilbage til et elektrisk signal som displayet er i stand til at aflæse og vigtigst af alt gøre læseligt for dig.

Du kan også få fishfinders, der kan tale sammen med din smartphone eller tablet via en app.

En fishfinder er altså i stand til at vise dig, hvad der befinder sig under vandoverfladen. Ikke at forstå sådan at du får fotos af dyrelivet, men du får data som viser, om der er aktivitet under overfladen og hvor kraftig aktiviteten er.

En fishfinder er et absolut musthave for den rutinerede lystfisker

En fishfinder er et praktisk talt uundværligt redskab for dig, der elsker at fiske fra din båd. Selvfølgelig er der en stor fornøjelse bare i at sidde på vandet og nyde naturen og lytte til bølgeskvulp.

Men det er også en fantastisk følelse at få noget på krogen, så man ikke kommer tomhændet hjem. Og det er lige præcis det, en fishfinder kan gøre for dig.

Den kan ikke garantere dig fangst, men den kan fortælle dig, hvad der foregår under vandoverfladen. Den fortæller dig simpelthen, om der er fisk under båden eller ej. Den fortæller dig også, om det er enkelte fisk eller en hel stime.

Med den viden kan du placere din båd, hvor der er størst chance for at få bid.

Når du køber en fishfinder, så indeholder den typisk følgende:

 • 1 display
 • 1 transducer med kabel som placeres under vandlinjen hvor den udsender lydimpulser
 • 1 strømkabel til 12 volt
 • 1 monteringsbeslag
 • Samt ekstra kabler som kan bruges, hvis du ønsker at koble din fishfinder sammen med andre marineinstrumenter.

Display

Displayet eller skærmen er her, hvor du med spænding kan følge livet under bådens bund. Når du skal finde placering til skærmen ombord på båden, så bør du gøre dig nogle overvejelser vedrørende placeringen.

Det er nemlig vigtigt, at du placere den, så du let kan se displayet, når du sejler. Nogle vælger at indbygge fishfinderen i skrottet på båden, men det er også muligt at placere den ovenpå styrepulten eller lignende.

Transduceren

Transduceren er en lille sender eller en svinger, som den også kaldes. Transducerens job er at udsende lydbølger, som fishfinderen så kan omsætte til et læseligt billede, som du kan bruge til at afgøre om der er fisk i området eller ej.

Transduceren placere lige under vandlinjen, hvorfra den sender signalet tilbage til displayet via et kabel.

Strømkabel og monteringsudstyr

For at aktivere din fishfinder, så skal den forbindes til bådens batteri. Det er det de medfølgende strømkabler skal bruges til.

En fishfinder bruger kun ganske lidt strøm og du kan sagtens tilslutte den til bådens startbatteri, hvis båden ikke har et egentligt forbrugsbatteri.

Hvad er det præcis en fishfinder fortæller dig?

En fishfinder giver dig en masse brugbar data som livet under vandoverfladen, som du kan bruge til at udvælge det perfekte fiskespot.

På en fishfinder vil du kunne aflæse følgende:

 • Dybde
 • Bundforhold
 • Enkeltstående fisk
 • Stimer af fisk
 • Andre fiskeredskaber som pirk, garn eller downriggerlod
 • Springlag

Dybde

Dybdemåleren fortæller dig, hvor dybt vandet er under dig. Aflæsningen kan du få både som tal, men du kan også aflæse den via en dybdeskala på din skærm.

Dybdescalaen gør det let for dig at vurdere i hvilken dybde fiskene befinder sig.

Bundforhold

En fishfinder fortæller dig også om bundforholdene. Den fortæller dig, om bunden er blød eller hård. De fleste fishfinder bruger den teknologi, der hedder Greyline.

Det betyder, at du har lettere ved at læse skærmbilledet, fordi der tegnes en ganske smal linje ved bunden, som gør det lettere at se de fisk, der ligger tæt på havbunden.

Enkeltstående fisk

En fishfinder vil være i stand til at lokalisere enkelte fisk i vandet under dig. Når du ser enkeltstående fisk på din skærm, så vil fisken først træde frem som en plet på skærmen.

I takt med at skærmen læser flere billeder ind vil pletten vokse og blive til en mågelignende objekt, når du er lige over fisken, herefter opløses billedet igen til en plet. Det giver dig mulighed for let at vurdere fiskens placering.

Stimer af fisk

En fishfinder vil også være i stand til at se forskel på en enkelt fisk og stimer af fisk.

Farverne på din skærm vil indikere, hvor tæt stimen er på dig, hvor højt de ligger i vandet og om der er tale om en mindre eller større stime. Den kan til en hvis grad også vurdere størrelsen af fisken.

Fiskeredskaber som pirk, garn eller downriggerlod

Det er ikke kun fisk og stimer af fisk, som en fishfinder registrerer. Den giver dig et billede af alt, hvad der foregår under overfladen.

Det betyder også, at den vil opfange signaler fra adskillelsen mellem vandlagene, også kaldet springlaget. Men den vil også registrere fiskeudstyr, vandplanter, ja selv vragrester.

Du kan også få glæde af din fishfinder, hvis du elsker at dykke. En fishfinder er nemlig også i stand til at registrere vragrester på havbunden.

Hvad skal du have med i dine overvejelser når du køber en fishfinder?

En fishfinder er en gadget, der gør fiskeri så meget mere produktivt, fordi du forbedre dine chancer for bid med tifold. Når du skal købe en fishfinder, så bør du gøre dig nogle overvejelser, inden du foretager dit køb. Det bør du gøre for at sikre dig, at du køber den bedste fishfinder til de behov du har.

Læs med videre, hvor vi gennemgår de vigtigste ting, som du bør være opmærksom på, når du skal vælge fishfinder.

Stationær eller mobil fishfinder

Du kan både få en stationære og mobile fishfinders. De stationære fishfinders er ofte de mest nøjagtige og de har desuden den fordel af skærmen er større og dermed lettere at følge.

Vi anbefaler derfor, at du vælger en stationær model hvis den skal bruges i en båd.

Frekvensområde

Når vi taler om, hvor detaljeret et billede du ser, så er det afhængigt af frekvensområdet. Jo højere frekvensområdet er - jo mere detaljeret er billedet.

Du bør lede efter en fishfinder, der har et frekvensområde mellem 50 og 200 kHz.

Transmissionskraften

Transmissionskraften eller sendekraften som man også kalder den, har stor betydning for det, du ser på displayet eller skærmen. Jo højere transmissionskraften eller sendekraften er jo lettere læseligt, er det resultat du får.

Du bør stile efter at vælge en fishfinder med en transmissionseffekt på mellem 500 og 4000 watt. Specielt i uklart vand og på lavt vand vil transmissionskraften have en stor indflydelse.

Skærm

Vælg en god størrelse skærm. Gerne en LCD skærm. En LCD skærm giver nemlig en højere opløsning og bedre kontraster.

Det kan også være en god idé at vælge en skærm, der giver dig mulighed for at lave gråtoner. Gråtoner gør nemlig kontrasterne endnu tydeligere.

Lydbølgeretning

Vælg en fishfinder som har to lydbølgeretninger. Det giver dig nemlig mulighed for at scanne hele området under båden og ikke kun dele af det. Vælger du en fishfinder med 2 lydbølgeretninger, så vil du få et downscan som er et scan lodret ned under båden. Men du vil også få et sidescan som udvider feltet betragteligt.

Mulighed for opkobling til smartphone eller tablet

Nogle fishfinders giver mulighed for at koble dem op til din smartphone eller tablet. Det har blandt andet den fordel at du kan gemme din fiskedata direkte på telefonen.

Hvilken fishfinder skal bo i din fisketaske?

Vi håber, vi har givet dig nok viden om fishfinder, så du nu er parat til at udvælge den model, som du synes bedst om.

For at gøre det let for dig, så har vi lagt link ind direkte til forhandlerne. Det gør det let for dig at sammenligne priser og vælge den forhandler, som du ønsker at gøre dit køb hos.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med fiskeriet.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 5 fishfinders, har Christoffer Steenbeck valgt Deeper Fishfinder Start fishfinder, som den bedste fishfinder i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære fishfinders, herunder bl.a. Garmin Striker Plus 4, Deeper Sonar Pro, Deeper Sonar Pro+ & Humminbird Helix 5X Chirp SI GPS G2.

6 ofte stillede spørgsmål om fishfinders (ekkolod)

Kan en fishfinder oplades via USB?

Ja, de fleste fishfinders giver dig mulighed for opladning via USB.

Kan en fishfinder bruges til andet end bådfiskeri?

Ja, en fishfinder kan også bruges til blandt andet isfiskeri og til at lede efter vragrester.

Hvor mange lydbølgeretninger bør en fishfinder have?

En fishfinder bør have 2 lydbølgeretninger. Downscan og sidescan.

Hvilket frekvensområde har en fishfinder?

En fishfinder har et frekvensområde mellem 50 og 200 kHz.

Er det nødvendigt at have internetforbindelse for at bruge en fishfinder?

Nej, internet er ikke nødvendigt. Transduceren har direkte forbindelse med skærmen.

Der er ingen forskel. Det er forskellige navne for det samme redskab.

Hvad er forskellen på en fishfinder, et ekkolod og en sonar?

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Garmin Striker 4 Bærbar, Garmin Striker Plus 5CV, Garmin Striker Plus 7SV, Deeper Sonar Chirp+ og Deeper Sonar Chirp+ 2.

Anbefalingerne er givet af • Pralhalsens stifter & lystfisker
Skriv til Christoffer Steenbeck

Christoffer er lystfiskeren der aldrig går ned på godt fiskegrej!

Sammenlign fishfinders (5 forskellige)

Deeper Fishfinder Start fishfinder
Deeper Fishfinder Start
Garmin Striker Plus 4 fishfinder
Garmin Striker Plus 4
Deeper Sonar Pro fishfinder
Deeper Sonar Pro
Deeper Sonar Pro+ fishfinder
Deeper Sonar Pro+
Batterilevetid 6 timer 5,5 timer 5,5 timer
Opladningstid 150 min. 120 min. 120 min.
Vægt 60 kg 0,3 kg 0,1 kg 0,1 kg
Bedøm denne artikel
21 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5