Bedste gennemløber: Her er de 4 bedste gennemløbere til fiskeri i 2021

Det er med god grund, at netop gennemløber blink bliver associeret med havørredfiskeri. Det er typisk endegrej til netop denne fiskeform. Udvalget er enormt og man finder varianter af dette endegrej i mange forskellige størrelser, farver og udformninger. Her i denne guide til gennemløber blink finder du de absolut mest populære blink netop nu.

Af Lystfisker
Priser er opdateret i dag onsdag d. 23 juni 2021. Indholdet er opdateret lørdag d. 12. juni 2021 og er oprindeligt udgivet mandag d. 2. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Westin D360 Distance gennemløber

Konklusion: Her er den bedste gennemløber 🥇

Westin D360 Distance gennemløber er udvalgt af Christoffer, som den bedste gennemløber i juni 2021.

Bedste

Hvilken gennemløber er bedst i test?

1. Westin D360 Distance gennemløber - BEDST I TEST 🥇

Westin D360 Distance gennemløber

Westin gennemløber

Effektiv kyst gennemløber fra Westin i nye farver. Distance modellen er noget mere kompakt end den normale D360, hvilket gør den meget langtkastende. Dens unikke form gør at blinket roterer om sig selv under spinstop - husk at anvend en gummi perle mellem... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

2. Westin D360 Distance Deluxe gennemløber

Westin D360 Distance Deluxe gennemløber

Westin gennemløber

Super gennemløber fra Westin. Distance modellen er noget mere kompakt end den normale D360, hvilket gør den meget langtkastende. Dens unikke form gør at hvis du laver et spinstop, så snurrer den rundt om sig selv. Husk at bruge perle for at beskytte knude... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

3. Mush P&T Blink Gennemløber gennemløber

Mush P&T Blink Gennemløber gennemløber

Nyt lille gennemløbsblink i effektive farve mønstrer, perfekt til P&T søen. Mush har en effektiv lokkende gang i vandet, og roterer under spinstop.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

4. Savage Gear LT Stickleblade gennemløber

Savage Gear LT Stickleblade gennemløber

Savage Gear gennemløber

Lille gennemløber, med fantastiske detaljer der imiterer en hundestejle, som jo står på havørredens menukort store dele af sæsonen. Den har en ekstremt lokkende og uregelmæssig gang, der kan fiskes i mange forskellige hastigheder - selv ekstremt langsomt.... Læs mere hos Sportdres Fiskegrej

Gennemløbere til havørredfiskeri

Når vi nærmer os havørred sæsonen bliver de bedste gennemløbere revet ned fra hylderne. Der er ingen tvivl om, at netop denne type fiskegrej er blevet mange havørred-fiskeres foretrukne endegrej, når der kommer til havørredfiskeri ved kyst.

Der er ligeså kommet en trend hos gør-det-selv lystfiskere. DIY gennemløbere er populære og man kan derfor finde fiskere der laver hjemmelavede gennemløbere til fiskeri. Det skaber diversitet i endeagn og nye opdagelser for hvad der virker og hvad der ikke gør.

Derfor skal du prøve en gennemløber til fiskeri

Hvad er en gennemløber? En gennemløber er i al sin enkelhed et blink med hul i. Fiskelinen føres gennem hullet og ens fiskekrog bindes først på linen efter den er ført gennem gennemløberen.

På et normalt fiskeblink vil krogen været monteret i selve blinket, men på en gennemløber bindes den altså direkte på linen. Man undgår derfor den såkaldte brækstangseffekt.

Hvad betyder brækstangseffekt? Brækstangseffekten er årsagen til at mange fisk falder af krogen under kampen. Fisken bruger i al sin enkelhed blinket som en slags koben og lirker krogen ud af munden.

Med et gennemløbsblink er brækstangseffekten neutraliseret, eftersom krogen ikke er fæstnet i blinket, men derimod glider op af linen når fisken er kroget.

Ulemper ved gennemløbere, de få der er…

Hvad jeg personligt finder interessant ved gennemløbere, kan selvfølgelig for andre lystfiskere anses, som værende en ulempe. Jeg taler om måden hvorpå blinket frit kan glide op og ned af linen.

Spørger man en ægte havørredfisker og entusiast, så vil man få besked om, at spinstop og varieret indspoling er altafgørende for at gøre sin agn interessant for en havørred.

Når man fisker med en gennemløbsblink, vil spinstop og varieret indspinning øge afstanden mellem fiskekrog og blink. Det kan derfor resulterer i fejlhug.

Løsningen på uønsket afstand mellem gennemløber og krog er derfor, at man sætter et flådstop et par cm over gennemløberen.

Sætter man et flådstop et par centimeter over gennemløberen vil man forhindre blinket i at rutsche alt for langt op ad linen og dermed væk fra krogen, der skal fange fisken.

Personligt synes jeg dog ikke det er et problem, men nærmere charmen ved en gennemløber.

Gennemløber rig, sådan monterer du det korrekt (Husk perlen!)

Har du først haft en gennemløber i hånden, vil du nok hurtigt forstå hvordan sådan en monteres og anvendes:

  1. Før fiskelinen gennem gennemløberen
  2. Før linen gennem en lille perle
  3. Bind krogen på linen

Det er vitterligt et gennemløber rig i al sin enkelhed. Det er ikke spor svært at montere.

Monterer man en gennemløber korrekt, som fortalt i de tre punkter ovenfor, så vil blinket været godt monteret og holde til mange kast og fangster.

Glemmer man at montere en perle mellem gennemløber og krog, så vil blinket konstant banke ind i knuden, som krogen er bundet med. Det vil med tiden mørne knuden og føre til en bristet lige samt mistet blink og krog.

Husk altid at montere en perle mellem blink og krog. Perlen fungerer som en støddæmper, men giver samtidig lidt ekstra liv til dit endegrej.

Et godt lystfisker tip vil være, at man monterer en springring i krogen. Det giver gennemløberen en større bevægeligt og sikrer ligeså, at krogen ikke sætte sig i en mærkelig vinkel på linen.

Der er tilmed nogle lystfiskere der benytter sig af mere end en springring når de monterer gennemløber med krog. Årsagen hertil skal findes i, at de mener, at gennemløberens får endnu større bevægelighed.

En korrekt gennemløber rig er i min optik bestående af en perle og en springring.

Gennemløber med cirkel- eller trekrog?

En cirkelkrog er det samme som en en enkeltkrog.

Hvilken krogtype skal du bruge… godt spørgsmål! Det er nok en af de få ting i livet, som der ikke findes et decideret facit på.

Nogen sværger til enkeltkroge og andre til trekroge. Jeg er personlig af den holding, at trekroge kroger fisken ekstra godt, men de fanger dog også alt skidt i vandet. Løsrevne tangplanter m.m. vil derfor oftere sidde fast i trekroge frem for enkeltkroge.

En enkeltkrog vil fange mindre tang. Det tang den så end måtte få med sig, kan dog også ofte blot viftes af med et par kraftfulde ryge i stangen eller temposkift på blinket under indspoling.

Fisker du et sted med meget tang, så sæt en weedbuster på krogen. Så glider tangen let forbi krogen når de mødes i vandet.

Hvilket er det bedste gennemløbsblink?

Jeg har altid selv haft stor succes med en lang og slank gennemløber i sølv eller pangfarver.

At pege på en gennemløber og sige at det er den bedste på alle årstider er nok utopi, men jeg har her i guiden alligevel forsøgt mig. Jeg har taget udgangspunkt i den danske havørred sæson, der strækker sig fra midt februar, henover sommeren og ind i oktober/november.

Du finder mine valg i listen herover.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet PFB Provsten.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 4 produkter, har Christoffer valgt Westin D360 Distance , som den bedste gennemløber i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 3 andre populære produkter, herunder bl.a. Westin D360 Distance Deluxe, Mush P&T Blink Gennemløber & Savage Gear LT Stickleblade.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Christoffer

Christoffer er lystfiskeren der aldrig går ned på godt fiskegrej!

Bedøm denne artikel
62 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5